Înmormântare islamică

Potrivit tradițiilor musulmane, o persoană în timpul vieții sale ar trebui să se pregătească pentru tranziția către viața de apoi.

Ca multe religii ale lumii, Islamul predică credința în viața veșnică (akhirat). Musulmanii cred că la început o persoană va gusta moartea, așa cum a gustat din naștere, apoi va merge în viața de apoi, unde va dormi liniștit sau cu durere, apoi va veni Ziua Judecății și Allah va învia pe toți, iar apoi se va decide. unde va merge cel înviat. Potrivit tradițiilor musulmane, o persoană în timpul vieții sale ar trebui să se pregătească pentru tranziția către viața de apoi. Musulmanii se pregătesc cu grijă pentru viața veșnică, ei aspiră la paradis, făcând fapte bune, iar viața de apoi este o ședere temporară a unei persoane până în Ziua Judecății.

Похороны

Un musulman care este pe cale să moară este așezat pe spate, astfel încât picioarele lui „să privească” spre Mecca. Ceremonii speciale sunt efectuate peste persoana muribundă cu participarea clerului, Kalimat Shahadat este citit pentru ca persoana pe moarte să poată auzi. Nu ar trebui să plângi sau să vorbești tare lângă o persoană pe moarte.

Se obișnuiește să se facă un ritual de abluție (taharat) și spălare (gusul) asupra defunctului. Ritul se face de 3 ori - cu apă cu pulbere de cedru, apă cu camfor și apă pură. Înmormântările musulmane presupun înmormântarea defunctului într-un giulgiu - haine speciale din chintz sau in alb.

Rugăciunea funerară (Janaza-namaz) joacă un rol important în înmormântările musulmane. Rugăciunea Janazah este citită de o persoană sau de un grup. Cel mai adesea acest lucru se face în grup. Fără a citi o rugăciune, o înmormântare musulmană este considerată invalidă.

În islam, nu se obișnuiește să se îngroape în sicrie și cu atât mai mult să se incinere. Trupul defunctului este coborât în ​​mormânt picioarele în jos. Cimitirele musulmane se disting prin faptul că toate pietrele funerare și mormintele sunt orientate spre Mecca. Nu sunt aprobate tot felul de pietre cu imaginea defunctului și alte clădiri de morminte.

Funerar.md Coroane.md Funeral.md Candele.md Sicriu.md Repatriere.md Pomana.md